FB pixel TP pixel
Takhle se zrodili Harry, Ron a Hermiona. Podívejte se na zlomový herecký test, který ovlivnil generaci © Warner Bros.

Takhle se zrodili Harry, Ron a Hermiona. Podívejte se na zlomový herecký test, který ovlivnil generaci

Již 23 let uplynulo od premiéry filmu Harry Potter a Kámen mudrců, který odstartoval velkou čarodějnou filmovou sérii. Zavzpomínejte na počátky dlouhé cesty v roztomilém videu ukazujícím záběry trojice hlavních hrdinů z první kamerové zkoušky, kde si zkouší své ikonické role.

Zajímavosti

Kouzelný svět Harryho Pottera uchvátil fanoušky po celém světě již v roce 1997, kdy vyšla první kniha britské spisovatelky J.K. Rowling. O šest let později, v roce 2001, se kouzlo Bradavic přeneslo i na filmová plátna s prvním dílem ságy Harry Potter a Kámen mudrců. Snímek, který režíroval Chris Columbus, utržil v kinech celosvětově 974 milionů dolarů a celá série čítající osm filmů nakonec z pokladen kin dohromady vydolovala úchvatných 7,7 miliardy dolarů. Filmový Harry Potter se tak stal jedním z nejúspěšnějších sérií filmové historie.

Hlavní role tří mladých čarodějů - Harryho Pottera, Hermiony Grangerové a Rona Weasleyho – byly obsazeny triem neznámých, avšak sympatických dětských herců – Danielem Radcliffem, Emmou Watson a Rupertem Grintem. Herci se stali idoly milionů fanoušků a role čarodějnických učňů pro ně navždy znamenaly zlom v jejich kariéře. Společnost Warner Bros. zveřejnila během propagace závěrečného dílu série Harry Potter a relikvie smrti - 2.část i první společnou kamerovou zkoušku. Ta je k dispozici na YouTube a nechá nás zavzpomínat na počátek celé cesty. Připomene nám, jak moc celá trojice vyrostla a jak vzniká filmové kouzlo.

Zdroj: Warner Bros.

Kultovní Hellboy slaví 20 let: Měl ho hrát Vin Diesel, zářil šíleně chladný Karel Roden
Kultovní Hellboy slaví 20 let: Měl ho hrát Vin Diesel, zářil šíleně chladný Karel Roden
10.04.2024 16:20:00 | Zajímavosti

Psal se rok 2004, když se do kin podíval snímek Hellboy režiséra Guillerma del Tora. Projekt vznikal v Praze a představy producentů se výrazně lišily od představ autora komiksů Mikea Mignoly a samotného režiséra. Ten zatrhl obsazení Vina Diesela a ideu hrdiny, který se na monstrum mění.

Umučení Krista i po 20 letech pobuřuje. Do tvůrců několikrát udeřil blesk
Umučení Krista i po 20 letech pobuřuje. Do tvůrců několikrát udeřil blesk
29.03.2024 18:30:00 | Zajímavosti

Když se režisér Mel Gibson rozhodl natočit příběh posledních 12 hodin v životě Ježíše Krista, sám snímek označoval za potenciálního zabijáka kariéry. Místo toho se film stal globálním hitem, který ale nesedl každému a mnoho diváků odcházelo pobouřených a znechucených ze zobrazeného násilí.

Největší změny v Duně 2: Zahození postav z knihy, změna genderu i chování. Co malá vražedkyně?
Největší změny v Duně 2: Zahození postav z knihy, změna genderu i chování. Co malá vražedkyně?
19.03.2024 14:50:00 | Zajímavosti

Nová adaptace Duny se stala fenoménem a sbírá zaslouženou chválu. To ale neznamená, že jde o kdovíjak věrnou adaptaci díla Franka Herberta. Tvůrci si pro filmové médium dovolili řadu kreativních změn, přičemž mnohé postavy vynechali, jiné zcela změnili anebo jim dali trochu jiné schopnosti.

Zdeněk Srstka jako Yoda! Fantastické video odhaluje Star Wars z rukou Karla Zemana
Zdeněk Srstka jako Yoda! Fantastické video odhaluje Star Wars z rukou Karla Zemana
04.03.2024 14:15:00 | Zajímavosti

Po traileru na českou klasiku Pelíšky, vytvořeném ve stylu Wese Andersona, nám jeho autor přináší další pozoruhodné video. V něm zodpoví otázku, jak by vypadaly Hvězdné války, kdyby je natočil Karel Zeman.