FB pixel TP pixel
Nová fantasy Netflixu je propadák. Návrat do světa Sandmana nezaujal, hitem je fantastický Sobík © Netflix

Nová fantasy Netflixu je propadák. Návrat do světa Sandmana nezaujal, hitem je fantastický Sobík

Po úspěchu romantiky Jeden den Netflix doufal, že si i s další novou young adult sérií připíše zářez mezi mladšími fanoušky. V případě komiksové detektivní novinky se ale těžce přepočítal.

Filmové novinky

Předloňský seriál Sandman byl se rozpočtem 165 milionů dolarů nejdražším seriálem Netflixu a i když se mu ve sledovanosti dařilo poměrně slušně, přece jen mohla být výsledná čísla na tak nabobtnalou produkci ještě o chlup lepší. Příběh uvězněného Snu – Morfea tak poměrně dlouho čekal na své prodloužení. Mezitím ale začaly vznikat v Netflixu další spin-offy z Gaimanova magického světa a pomocnou ruku nabídla neplánovaně i služba HBO Max, která vyvíjela seriál Mrtví mladí detektivové, jenž posléze převzal právě Netflix. Seriál sledující dvojici dospívajících detektivních duchů, vyšetřujících paranormální záhady, měl do sandmanovského universa přilákat především mladší diváky.Tato kalkulace se ale tvůrcům pod vedením Stevena Yockeyho, který byl dlouhou dobu jedním z klíčových scenáristů jiné populární YA série Lovci duchů, úplně nepovedla.

Mrtví mladí detektivové nezaujali, baví Sobík

Ve zkráceném premiérovém týdnu zhlédlo seriál kolem 3,1 milionu diváků, v žebříčku celosvětové popularity se pak seriál dokázal prodrat na první místo jen v jednotkách teritorií jako je Ukrajina, Nigérie nebo Jamajka. Žebříčkům totiž stále kraluje nenápadný (a výtečný) britský hit Sobík.

Zdá se tedy, že opatrný úspěch a pouze lehce nadprůměrná čísla sledovanosti Sandmana měla Netflix varovat, že tímto směrem cesta nevede. Navíc to ani nevypadá, že bychom se měli dočkat další řady, streamovací gigant totiž běžně ruší i seriály s mnohem vyšší premiérovou sledovaností, jako byl akční komediální nářez Na maděru, který premiéroval s dvojnásobným počtem diváků, nebo hororový Resident Evil: Lék, jehož prvotní čísla byla dokonce trojnásobná. Možná tedy nastal čas na přehodnocení kompletní seriálové strategie. Vznik druhé řady Sandmana samozřejmě selhání Mrtvých mladých detektivů nijak neohrozí, Netflix ale bude jistě netrpělivě sledovat výkonnost i návratu Morfea. Pakliže by sledovanost klesala, existuje vysoká šance, že se kultovní dílo Neila Gaimana legitimního konce nedočká.

Zdroj: Netflix / FlixPatrol / What’s on Netflix

Nejlepší seriál Netflixu skončí epickým finále. Trailer odhaluje konec jedné éry
Nejlepší seriál Netflixu skončí epickým finále. Trailer odhaluje konec jedné éry
02.05.2024 16:45:00 | Filmové novinky

Po měsících odkladů kvůli stávkám herců a scenáristů už se opět natáčí nejlepší současný seriál Netflixu. Streamer navíc dopřeje seriálu Cobra Kai skutečně velkolepé a nečekané finále. Vznikne totiž více epizod, než bylo původně oznámeno. Doručeny budou ve třech částech.

Poslední řada megahitu Iveta odhalena. Do televize však už nepůjde
Poslední řada megahitu Iveta odhalena. Do televize však už nepůjde
02.05.2024 15:00:00 | Filmové novinky

TV Nova odhalila upoutávku na závěrečnou část seriálového hitu Iveta. Ten v posledních týdnech patří mezi vůbec nejsledovanější pořady na tuzemských obrazovkách, když Nova uvedla v lineárním vysílání předchozí dvě řady, jež byly dříve exkluzivně na platformě Voyo.

Konec nadějím: Nová akční sci-fi Netflixu je naprostý propadák. Sledovanost padla o polovinu
Konec nadějím: Nová akční sci-fi Netflixu je naprostý propadák. Sledovanost padla o polovinu
02.05.2024 12:15:00 | Filmové novinky

Ačkoli Netflix ještě nevydal oficiální vyjádření, už nyní je prakticky jisté, že sága Rebel Moon na streamovací službě pokračovat nebude. Novinka režiséra Zacka Snydera totiž v případě druhé části zaznamenává tragický pokles sledovanosti. Další díly by byly extrémním rizikem. Přesto dojde na režisérské verze.

Opice ovládly svět a válčí mezi sebou. Fenomenální trailer Planety opic bere dech
Opice ovládly svět a válčí mezi sebou. Fenomenální trailer Planety opic bere dech
01.05.2024 12:50:00 | Filmové novinky

Už 9. května vstupuje do kin nový díl série Planeta opic, který definitivně odstartuje letní sezónu plnou blockbusterů. 20th Century Studios těsně před uvedením vydává poslední upoutávku, která odhaluje fantastické speciální efekty a velkolepé měřítko.